marți, 23 septembrie 2014

Ouă de Prepeliţă – Indicaţii şi Tratamente

Carnea și ouăle de prepeliță sînt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tămăduitor al acestora este dovedit și acceptat chiar de către medici.

Comparativ cu oul de găina, oul de prepeliță are un conținut de colesterol de numai 1,4% față de 4%; grăsimi de circa 3 ori mai puține; ca aport proteic gălbenușul conține 23% față de 16% - 17% la oul de găină. La conținutul de minerale și vitamine, comparațiile nu-și au rostul: de 6 ori mai multă vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multă vitamina B2, precum și alte substanțe antialergice, ce fac ca oul de prepeliță să diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de apariția reacțiilor alergice. Conține întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf și potasiu.

Oul de prepeliță este considerat „medicament universal” pentru valoarea nutritivă și pentru compoziția chimică bogată în P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine și în mod deosebit sulful care intră în compoziția tuturor cartilagiilor, părului, unghiilor și a pielii.

Prin aportul de lecitină oul de prepeliță este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35 – 40 ani pentru regenerarea organismului, pentru menținerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odată cu regresia biologică a organismului.

Ouăle de prepeliță se pot consuma de către copii:


Începînd cu 9 luni de viață pînă la un anișor: 1 gălbănuș pe zi.
De la 1 an pînă la 3 ani: cite 1 ou de prepelită pe zi (gălbănușul și albușul).
De la 3 pînă la 5 ani – 3 ouă de prepeliță pe zi.



Efectele ouălor de prepeliţă asupra organismului uman 

  


Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman indiferent de vîrstă, reglează și îmbunătățește funcționarea inimii și activitatea aparatului circulator, reglează aciditatea gastrică, ameliorează respirația și funcția reproductivă, are efecte benefice în tratarea bolilor de rinichi și de ficat, acţionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic și al celui imunologic.

Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sunt date de calitatea superioară a proteinei din ou și lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Conține proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine și lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. Conține un agent anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale.

 

După unii cercetători, oul de prepeliță ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de apariţia reacţiilor alergice.

Aceste ouă se folosesc benefic în perioada pre și postnatală, cît și după intervenții chirurgicale și radioterapii. Formează neuronii din sistemul nervos central la copii și întîrzie procesele degenerative de îmbătrînire.

  Oul de prepeliță nu are contraindicații!

       Oăle de prepeliță nu sînt infectate de infecția de sarmonelă, deaceea ele pot fi consumate și crude. În caz de copilul nu preferă ouăle de prepeliță crude ele pot fi preparare la fel ca și cele de gaină.



Beneficiile curelor cu ouă de prepeliţă 

 


- Curele cu ouă de prepeliță ajută în revenirea spectaculoasă după perioade de stres și epuizare, după intervenții chirurgicale și radioterapii.
- Curele pre și post natale ajută la nașteri fără durere și la alăptare îndelungată. 

- Cura cu aceste ouă reglează aciditatea gastrică și digestia, protejează celulele nervoase, îmbunătăţînd memoria și coeficientul de inteligență.
- Are efect pozitiv în tratarea bolilor de rinichi, ficat și biliare, oftalmologice și ORL.
- Revitalizează organismul indiferent de vîrstă și prelungesc viața, rezolvă anemii, spasmofilii, migrene și astenii nervoase.
- Oul de prepeliță este un anabolizant hormonal excelent și un reglator metabolic cu acțiune largă.
- Reface organismul şi reglează nivelul zahărului din sînge în caz de diabet.
- Ajută foarte mult în cazuri de impotență sexuală, astm bronşic, tuberculoză, hipercolesterolemie, rinită alergică, alergii și eczeme.
- Întărește imunitatea organismului și reglează tulburările de greutate și de creștere.
- Catalizează procesul de dezvoltare a copiilor întărește organismele slăbite;
- Ouăle și carnea de prepeliță îmbunătăţesc funcționarea inimii;
- Este eficient în reglarea sistemului nervos ș.a.


Cum se face o cură cu ouă de prepeliţă?

 


     Cura cu ouă de prepeliţă se stabileşte în funcţie de boală şi vîrstă. Nu trebuie consumate la întîmplare, ci după o schemă anume.


Schema curei cu ouă de prepeliță


Vîrsta Cantitatea de ouă
Schema curei
Durata curei                      
1-3 ani 60 de ouă
Cîte 2 ouă zilnic
30 de zile
3-7 ani 60 de ouă Cîte 3 ouă zilnic 20 de zile
8-10 ani 90 de ouă
Cîte 3 ouă zilnic
30 de zile
11-15 ani 120 de ouă
În primele 4 zile - cîte 3 ouă/zi;
Între a 5-a și a 30-a zi - cîte 4 ouă/zi;
În a 31-a zi - 3 ouă, iar în a 32-a zi - 1 ou.
32 de zile
Adolescenții
(16-18 ani) și adulții
120 de ouă
Se respectă schema de mai sus, dar în a 25-a și a 26-a zi se iau 3, respectiv 2 ouă/zi.
26 de zile
Numai la adulți  240 de ouă
În primele două zile - cîte 3 ouă/zi;
În a treia zi - 4 ouă/zi;
Începînd cu ziua a patra, pînă în a 48-a zi inclusiv - cîte 5 ouă/zi;
În a 49-a zi - 3 ouă/zi;
În a 50-a zi - 2  ouă/zi.
50 de zile



Mod de administrare




     Ouăle se beau crude, cu galbenușul întreg, dimineața, pe

 

stomacul gol, prin înţepare în dreptul camerei de aer.

     Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferință, din hrana rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de oră după administrarea conținutului ouălor.

     După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta.

     Este de preferat să se consume numai ouă proaspete, de o zi. De aceea, înainte de a începe un asemenea tratament, trebuie aleasă cu atenție sursa de la care ne putem aproviziona zilnic. E bine, pe durata curei, să renunțăm la cafea și să reducem consumul de alcool măcar la jumătate.

 De reținut!

     Cel mai bine este de consumat ouale crude dimineața pe stomacul gol, spărgîndu-le și bîndu-le direct din coajă. Ele pot fi combinate într-o salata de fructe sau legume, cu brînză sau miere, însă tot în stare crudă.


 

Știi oare că?


     În Japonia, școlarilor li se oferă la prînz, zilnic, cîte 2 ouă de prepeliță. Cauza este evidentă – complexul de vitamine și minerale ajută creierul la memorarea materiei studiate.



Cura cu ouă de prepeliţă în scop curativ

   

     Cura de ouă de prepeliță se indică mai multor afecțiuni, în dependență de care se va alege cura cu numărul de ouă respective:

Cura de 120 de ouă se indică afecțiunilor:
Hipertensiune arterială
Ulcer-gastrită 
Tulburări digestive
Conjunctivite
Urticării
Tuse convulsivă
Catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor
(cu tot ceea ce implică acest proces)



Cura de 240 de ouă se indică afecțiunilor:
Arteroscleroza 
Astm bronsic 
Anemie 
Scleroza coronariană 
Colesterol 
Tuberculoza
Afecţiuni hepatice
Rinichi 
Diabet zaharat
Alergii
Impotenţă
Migrene
Neurastenie
Obezitate
Dizolvă depunerile de colesterol şi împiedică formarea altora
Previne arterioscleroza
Regenerează sistemul nervos
În perioada pre şi post natal 




Oăle de prepeliță taie pofta de mîncare



      Persoanele care doresc să dea jos numai cîteva kilograme nu trebuie să mai ţină cură de slăbire dacă vor decide să consume ouă de prepeliţă. Dacă bei cîte cinci ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol, pînă la orele 15 sau 16 nu-ţi va mai fi foame. Ele taie pofta de mîncare, dar în acelaşi timp te hrănesc şi îţi furnizează energia de care ai nevoie în fiecare zi. În funcţie de metabolismul fiecăruia, cura pentru slăbit cu ouă de prepeliţă se poate ţine pînă cînd ai ajuns la greutatea pe care ţi-o doreşti. În schimb, în cazurile de obezitate trebuie ţinută totuşi cura cu 240 de ouă pentru ca rezultatele să fie vizibile.



Tratamente pentru ten şi chelire cu ouă de prepeliţă


 

Masca pentru un ten strălucitor

 


        Un gălbenuş de ou de prepeliţă se amestecă cu o picătură de ulei de măsline și două picături de zeamă de lămîie. Se întinde pe tenul curățat în prealabil și se lasă să acționeze 15 minute, după care se îndepărtează cu apă calduță sau ceai de mușețel. Redă feței strălucirea și hidratează tenul.

Leac pentru împiedicarea calviţiei (chelirii) și a regenerării firelor de păr slăbite


     Se amestecă și se omogenizează bine următoarele ingrediente: 10 galbenușuri de ouă de prepeliță, 2 fiole laptișor-de-matcă, 1 linguriță de miere, 1 vîrf de cuțit de drojdie de bere proaspătă. Se lasă la dospit 24 ore într-o încăpere caldă. Această pastă se aplică pe pielea capului după spălarea cu şampon. Se acoperă capul peste noapte cu un prosop curat, pînă dimineața, cînd părul se spală din nou, de preferință cu ceai de mușețel.

     Tratamentul se face pe parcursul a minimum 10 zile, putînd fi continuat fără pauză și fără repercusiuni negative. Dă rezultate la mai mult de 80% din cazurile de alopecie de diferite grade. Pasta rămasă nefolosită se poate păstra la frigider, pînă la întrebuințare, iar albușurile rămase, bătute spumă, sînt un excelent balsam pentru părul sănătos, dîndu-i strălucire.


Știi oare că?


     Coaja de ouă de prepeliță este o sursă foarte bună de calciu – 95%. Amestecînd coarja cu sucul de lămîe în proportie de 1:1 și consumînd cîte o linguriță mică peste o zi vei obține o sursă naturală de calciu pentru organismul tău.

     În orice terapie, alimentația este esențială, iar ouăle de prepeliță nu sînt medicamente de sinteză care să obosească ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri funcționale umane, ci sunt un produs natural, organic așadar, perfect adăptat nevoilor oricarui organism uman. Ouăle de prepeliță se asimilează în organism în funcție de nevoile acestuia, fără a-i produce uzura, ci dimpotrivă, avînd rol constructiv, începînd de la nivelul celular și pînă la cel organic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu